Halloween?

Igår var det tydligen Halloween...något vi missat. En kombination av att man blivit för gammal och har för små barn kanske?

Vi var hemma hos familjen K/I och hade en mysig kväll. Vi gjorde ett helt berg med varma smörgåsar som vi inte orkade äta upp. Under matlagningen knackade det plötsligt på dörren, panik! Vi har inget godis...men vi hade chips.

BUS eller GODIS frågade de söta barnen utför. -Går det bra med chips? De tackade och tog emot. Men Mr I i familjen blev lite stressad och tog med sig Pablo för att köpa godis. Medan de var borta kom några barn till men när vi sedan hade godis kom naturligtvis inga fler!!!! :))))

Vi tittade sedan på "Så mycket bättre" eller försökte iallafall, barnen ropade varannan minut från myset på övervåningen. Jag tyckte programmet var ok men är inte riktigt så lyrisk som många andra.

Mr I fick under tiden massage av Pablo, mr. var mycket skeptisk först och tog det inte alls seriöst men sedan tystnade han och är numer frälst! Han är tydligen duktig min "man"!



Felipe och hans "Bästis" Alhva.
Han ska alltid va "Pippi" när han är där!


Ps. Efter lite nogrannare koll så upptäckte jag att Halloween ALLTID är den 31 Oktober, idag alltså. Var är barnen?


Mästerfotograf?

Felipe tycker det är väldigt roligt att ta kort med mammas kamera. Så fort han ser den eller vi pratar om kort så vill han ha den. Han är väldigt noga med att ha bandet runt sig så att han inte tappar den. (Tror ni jag tjatat nått eller??)

Eftersom kameran är ganska stor för honom så får mamma hjälpa lite, hålla och fixa zoom och så. Men har är så lycklig när han tittar på bliden han själv tagit!





Vintertid

Glöm inte att ställa om klockan inatt! 
Jippie! Inatt får man sova en timme längre alltså!
Hör du det Felipe!


Oktobermarknad!

Herregud vad folk det var på marknaden! Gick knappt att ta sig fram någonstans. Såg några fina korgar men det fick va i det kaoset, jag hade nog med jobb att ta mig fram med vagnen.

Nu tycker säkert många att man ska lämna vagnen hemma och hålla barnen i handen/bära dem. Men då kan ju alla pansionärer med rullatorer, folk med cykel/hund eller folk som bara går långsamt oxå stanna hemma och då blir det ju inga kvar!!!

Sen undrar jag hur folk tänker när de knör sig emellan när man är på väg in/ut i en affär. Jag menar absolut inte att alla ska flytta på sig bara för att det kommer en vagn men är man mitt i dörröppningen så kan man väl vänta två sekunder.. 

Vi orkade inte så länge, blev en ballong på pinne till Felipe och marknadsmarsipan till mig. Istället gick vi till ITALIA och åt. Det var mysigt men även där massor med folk. Trots det så fick vi maten oväntat fort, bra där ITALIA!

Är hemma en sväng och vilar, läs tvättar...Felipe sover. När Pablo kommit hem åker vi till M med familj och fortsätter kvällen ihop!

Trevlig Lördagkväll allihopa!


Lite H&M nytt

Hittade lite godingar på HM.com som gärna får hitta hem till min garderob.


   
Visit hm.com


Blev visst lite väl svart!


Helgen är här!

Har precis smockat i mig en skål lösgodis och Coca Cola... Är helt proppmätt och mår nästan lite illa. Men det var ju gott undertiden  iallafall!

Det är helg nu och lägenheten är någolunda iordning = slapp och skön helg!
Pablo är på utbildning denna helgen så det blir jag och skrutt.

Imorgon ska jag och Felipe på Oktobermarknaden i Vänersborg som tydligen är en av Sveriges största höstmarknader enligt TTELA (lokaltidningen). Gissar att det blir lite marknadsgodis och kanske något litet fynd.

Vi ska åka med min goa vän M med familj eftersom Pablo har bilen. Åh vad jag har saknat er mina goingar! Hoppas på heldag... ;)


Fredag=Nachos!!

När det är fredag så är det väldigt vanligt att vi äter nachos i vår lilla familj. Det är både gott och går snabbt o lätt att laga.

Så här gör jag:

400g nötfärs
Röd lök
1 påse Tacos krydda
Majs
Tacos sås av valfri styrka (vi kör på medium)
Annanas
Nacos
Riven ost

Måtta får ni göra som ni tycker!

Stek nötfärsen och lök. Tillsätt tacokrydda och ev lite vatten sist häller du i majs.
Lägg ett tunnt lager nachos i botten, häll över nötfärsblandningen lägg i annanas och tacosås. Täck med resten av nachosen. Strö över mycket ost! In i ugnen 200 gr ca 15 min eller tills osten smält.

Servera med tacosås och vitlökscream fraich.



Hur gör ni era nachos? Tar gärna emot nya recept!


Besök mitt i veckan

img_0345 (MMS)

Har haft mysbesök av Johanna. Vi skulle planera inför helgen men såklart blev det massa annat prat. Hon fick även en omgång av min massör här hemma. Undertiden plockade jag fram lite godsaker... För er som missat det så kan man numer gå till frisören på Gekås... Hår & Häpna heter salongen och ligger på plan 3! Jag ska se om det har tid på måndag! Hahaha.


Ny ekiperad!

Vår prins behövde kläder, vinterkläder. En jacka har vi ju redan köpt men jag kände att han behövde mer. Så idag slog jag på stort och köpte termobyxor, en vinterjacka till, kängor, mössa och långkallingar.

Så nu ska han absolut inte frysa och jag slipper ha ångest!

Denna ångest, det har jag ofta för att jag inte tycker att jag är en tillräckligt bra förälder. Men jag försöker alltid vara den bästa mamman för min son, räcker det? 

Ångesten gör oxå att jag har kontrollbehov. Kontroll över att han får på sig och med sig allt han behöver på dagis, för att visa att vi är bra föräldrar. När inte jag lämnar på dagis och Pablo glömmer något så blir jag jätte arg och jag kan lova att han får höra det. Jag vill inte vara sånn, jag vill kunna släppa kontrollen men det är svårt!

Nån som känner igen sig?

Nu har vi sett på desperate housewives "superavsnitt" skulle det vara, tyckte det var som vanligt. Lagom bra.
Imorgon är ju höjdarkvällen med Greys Anatomy! 

Vad ser ni på TV?


Slappsöndag!

Slapp, slappare, slappast!

Gud vi har verkligen inte gjort någonting idag.
Tog oss iväg och handlade förut bara för att komma ut lite. I bilen sa Felipe: -Tomenad mamma? -Ja Felipe vi ska gå promenad i affären... :D stackars barn!

Nu är kl 22.25 och köket ser ut LIKE HELL!! Får väl försöka röja lite innan det är dags för sängen.  Samma visa varje söndag tyvärr, har ingen självdiciplin.

Imorgon blir det jobb igen, var ju en vecka sedan nu. Det ska bli rikitgt roligt att gå dit! 


Mys hos mormor!

Igår var vi hemma hos min mamma och hade det mysigt. Hon hade tänt levande ljus i nästan hela huset, ME LIKE!!! Vi fick supergod mat och Felipe kunde nästan inte sluta äta. Han doppade så fint sin ungsbakade potatis i såsen. -MEE TATIS MAMMA!!!

Efter vi ätit tände vi brasa, det var spännande vill jag lova! Felipe ville gärna vara med och lägga in ved!
Men ojojoj vad varmt det blev, man blir så slö då! Men det är ju ändå SÅ mysigt!!


 


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Lördagsmys

Utanför fönstret vräker regnet ner. Snön har smält bort igen och det är HÖST!
Felipe sover, Pablo är iväg och jag sitter här och myser med Lantliv, tända ljus och mysig musik. (jag tvättar oxå men det glömmer vi för en stund...)

Jag älskar Lantliv den har det mesta, inredning jag gillar, modereportage, resereportage och massa tips på god mat! Har du inte läst den så är det dax! ;)

Vilken är din favvotidning och vad gör du för att mysa till det?






I kväll ska vi hem till min mamma, där blir det säkert god mat och mys framför brasan!


20 gånger om dan...minst!


Felipe har fått dille på denna underbara låt just nu!



Skynda o fynda!


Psst. Ni har väl inte missat detta? Gäller till imorgon 24/10!



Mina fynd! Pyjamas, fleecetröja och underbara byxor som skrutt även har i mindre storlek nu!


Mamma kolla snör!

Igår passade jag och skrutten på att gå ut och titta på snön. Han hade ju inte varit ute på hela veckan eftersom han varit sjuk. Nu var jag oxå sjuk men jag härdade ut! 
Skrutt var väldigt fascinerad av "snörn" som hade kommit. Problemet var att han ville gunga och åka kana. Gungan fixade jag, var bara att pilla bort någon cm is som bildats. Men kanan var värre så det fick va.



Testar mobilblogg!

Testar mobilblogg!


Helt sjukt!

Blir inget jobb imorgon heller! Felipe är bättre men behöver vara hemma imorgon oxå. När jag ringde dagis förut så fick jag veta att nästan alla är sjuka!

Nu är det oxå så att både jag och Pablo är dåliga! Jag har rakblad i halsen, huvudet dunkar och bihålorna känns sprängfyllda! Pablo fryser fast han ligger under täcket med underställ på!

Nu säger jag godnatt!

En sockerbagare....

När det snöade förut så frågade jag Felipe om vi skulle göra varm choklad. Han svarade:

-Ja! Baka...

Ja det var ju precis vad jag sa... Han fortsätter:

-Hänta kläder!

Jag: -Men Felipe vi behöver inte klä på oss mer.

Han är redan på väg in i sitt rum och då förstår jag vad han menar. Han ska ha sina kockkläder... Gullunge!

Så vi bakar kladdkaka, snabbt och lätt.

Jag försöker få honom att smaka på smeten men han är skeptisk. När han väl smakade gick det inte att få stop på honom.

-Mamma, mer!!!


Att kakan inte blev helt som den skulle är en annan sak, Felipe var så ivrig att jag tog ut den för tidigt... Men ju kladdigare dessto bättre, eller?



Frisk men sjuk

Felipe är frisk från sin magsjuka och skulle gått till dagis idag men... Nu har han istället blivit jätte förkyld och hostar så han nästan spyr! Så vi är hemma idag oxå, JIPPIE.... ;)

Missförstå mig inte, jag älskar att vara hemma med min skrutt. MEN det är skillnad på att vara hemma men en frisk pojk och en sjuk. Nu är vi instängda i lägenheten och kan inte hitta på massa roliga saker som man kan när man är frisk!

Nu hoppas jag att jag kan jobba imorgon, verkar vara lite kris på jobbet pga många sjuka.


Mys i soffan med vindruvor, russin och bokstavskex!



Felipe har packat till Chile!


Ja se det snöar!

Idag är det den 21 oktober 2010. Idag kom den första snön och det var inte bara några små fjun utan det vräkte ner!



Så här såg det ut på däckfirman mitt emot oss några minuter efter snöfallet! Panik eller?


En annan sorts jul!



Jag älskar julen mest på hela året! Jag älskar maten, godiset, färgerna, blommorna, pysslet, musiken ja allt jag kan komma på. Men i år blir det inte som vanligt, i år firar vi julen i CHILE!

I Chile är det sommar vid jul så till mat så grillar man! Eftersom man är katoliker så firar man den 25. Så kl 00.00 natten mellan 24 och 25 så BÖRJAR man dela ut julklappar! Även barnen är uppe hela natten!

Glöm den traditionella svenska julmusiken, här spelas mest Feliz Navidad!

Julklapparna shoppas ända fram till den 24/12, ja affärerna är öppna då oxå!

Jag har firat i Chile en gång förut, då smugglade jag med knäck, man får inte ta med mat in i Chile... Jag hade även med min Absolute Christmas skiva så jag fick njuta lite.

Det är roligt och annorlunda att fira i ett annat land. Fast jag kommer absolut sakna Kalle Anka, glöggen och pepparkakorna kl 15  den 24/12!



Lite skillnad?


Rosa månad!

Ni har väl inte missat att det är oktober och alltså Rosa Bandet månaden!

Det finns mängder av produkter som skänker en viss summa av priset till Rosa Bandet. Här är ett urval

 

   Rosa Bandet 2010        

          

 Dessutom har ICA en mänd prisvärda rosa varor.
Rosa Bandet-varor
 
Tänk att kunna shoppa och samtidigt bidra!


Sjukt barn!

Inte konstigt att lillskrutten var hängig igår och har ätit dåligt hela helgen.. Idag fick jag åka hem från jobbet och hämta honom. Då hade de fått byta två blöjor innom 15 min...MAGSJUKA! Nu sover han gott i vår säng och jag nojjar mig för att oxå bli sjuk! Mår jag inte lite illa??? Knäpp man är eller hur! ;)

Helgen som gick

Helgen gick lika fort som vanligt.

På lördag hann vi med både Pingstkyrkans och Erikshjälpens loppis. Tyvärr hittade vi inget spännande alls. Vi gick istället till Nordfeldts och fikade. Vi åkte sedan hem en snabbis till M för att titta på det ny fina skåpet de köpt, super fint, jag gissar att träfärgen inte får vara kvar så länge! ;) 

På kvällen fick vi god mat och kladdkaka. BUZZ tävlingen gick ganska bra, jag tog hem 2 vinster medans svägerskan S vann 3! Killarna hade ingen chans, som vanlig....:)))

Söndan blev mysdag med promme runt Spikön där vi matade fåglarna och gungade. Dagen fortsatte med mysbesök av Johanna och barnen. Det var mycket lek, lite fika och mer prat!. Felipe var dock inte på topp, satt mest och tittade på de andra från sängen. Lillskrutt!

När pappa kom hem vaknade ha till lite. Pablo hade med sig sin nya massagebänk hem och Felipe skulle absolut ha "sasg" =massage...Gounge!


Ensamhelg

Då var det helg igen, en helg som jag inte kommer se så mycket av Pablo. Varannan helg pluggar han nämligen till massageterapeut i Göteborg. Han åker 7.45 och är hemma igen vid 18. Det innebär att jag är ensam med lillskrutten nästan hela helgen.

Därför försöker vi aktivera oss så mycket som möjligt med olika saker.

Imorgon blir det nog loppis med min älskade vän M och hennes goa skrutta A. A är oxå Felipes bästis och de leker verkligen MED varandra och inte brevid varandra som är vanligt i den här åldern. Imorgon kväll ska vi hem till min bror T med familj. Det ryktas om att det blir BUZZ-kväll, roligt roligt! Må bästa man/kvinna vinna!

På söndag kommer Johanna hit med pojkarna på fm för lite lek och prat (lite kaffe och fika slinker säkert ner oxå!).

Nu ska jag nog ta tag i min stickning som jag håller på med...en halsduk till Felipe. Fick ju börja med något enkelt!


 
Fredagsmys blev Chilensk korv med bröd
"Completos"
                                                          


Lillskrutten busar med mamma!

 
Termometern visade minusgrade ute...
Den går några grader fel men ändå brrrrrr.
Raggisar på!



Säger god kväll med en bild på min lilla skrutta
Nikita eller "Tita" som Felipe kallar henne!


Dåliga föräldrar?

Idag när jag lämnade Felipe på dagis (vet att det heter förskola men jag gillar dagis bättre..) sa hans fröken att han kanske behövde en ny jacka...han hade frysit igår och hon tyckte den var lite kort. Varför sa de inte det igår så vi kunde ordnat det redan då??

Tror ni jag kände mig som värsta dåliga mamman eller? Att han sedan hade långkallingar, byxor, överdragsbyxor, fuskpolo, mössa och vantar spelade ingen roll i mitt huvud.

Jag försökte försvara mig lite med att jag iallafall köpt vinterkängor redan...vad är det för svar!!??!

Vi åkte ut till överby för att köpa en men den jag ville ha var slut så nu har jag klickat hem den istället. Voila!


Från HM såklart!

Kommer nästa vecka tills dess får han frysa... ;)


Höst

Det är höst, luften är hög och syrerik, träden får vackra färger och jag njuter av att få ta på mig varma vackra kläder.

Hösten är underbar, inga måsten  och krav som på sommaren, man kan utan dåligt samvete sitta hemma och mysa med tända ljus och en bra film.

Höst betyder oxå att min favorit tid snart är här JULEN!


Höst smultron eller smultron som höstas


Höstmys framför TV:n


Men det bästa med hösten är att alla bra serier drar igång efter det långa sommaruppehållet! Just nu: Bästaste Greys Anatomy!
;)


Hade du klarat det?

Just nu pågår en otrolig räddningsaktion i Chile. Av de 33 gruvarbetarna har 20st räddats just nu.

Tänk att först sitta instängda i ett skyddrum nästan 700 m under jorden i 17 dagar utan att vet om man någonsin kommer bli räddad. När man sedan blir hittad så får man veta att det kommer ta 100 dagar till innan man får komma upp.

Hade du klarat det?

Jag hade garanterat fått panik under det 17 första dagarna. De enda de hade att äta var tonfisk på burk och torkade persikor som var beräknat att räcka 2 dagar. Jag hade dött av hunger efter bara några dagar!

Det finns bara en sak att säga:




¡Viva Chile!


Zumba!

Idag är det äntligen dags att zumba-loss lite. Jag har längtat efter att få skaka lite rooommmppa! Har varit mycket annat så jag har inte hunnit med det på någon vecka nu. Har ni inte provat så kan jag verkligen rekommendera det, speciellt om du gillar latinska rytmer.

This is me!


Namn: Emma
Ålder: 28 år
Familj: Sambo Pablo
sonen Felipe och katten Nikita
Bor: Centrala Trollhättan men letar nytt!
Yrke: Leg. Biomedicinsk Analytiker
Jobbar på: Blodcentralen på NÄL
Drömmer om: Stort hus med stort kök och
STOR trädgård där mina trädgård- och odlingsdrömmar
 äntligen kan bli verkliga!


JAHA, DÅ VAR DET DAGS!

Jag har funderat ett tag nu, på att börja blogga.
Så nu slutar jag fundera och gör slag i saken!

VÄLKOMNA ALLA KÄNDA OCH OKÄNDA!


RSS 2.0