Sjuka igen

Japp nu är det dags igen!

Felipe började med ett svårt falsk krupp anfall natten till tisdag. Han fick knappt luft så det blev en tur till akuten...
Han har aldrig haft det förut så jag var lite oerfaren. Innan vi kom iväg hann han spy en stor slemhög och den friska luften gjorde att han var mycket bättre när vi kom fram. Men han fick Betapred och sov gott när vi kom hem igen. Han var pigg på tisdag morgon och vi hade sovmorgon så vid 10 gick han till dagis.

Något senare ringer Pablo och säger att han måste åka hem från jobbet igen, med magsjuka. Efter det ringer dagis och säger att Felipe är jätte ledsen och har ont i rumpan magen och benen... Väl hemma piggnar han snabbt till. Ont i munnen var en blåsa och han var hård i magen därav ont i rumpan. Pablo däremot mådde inget vidare!

Felipe hostade hela natten så vi stannade hemma pga sömnbrist idag. Men, vid 13 tiden vaknar Felipe med 39 graders feber och ont i magen. Jodå Pablo har smittat honom!

Nu har jag städat, röjt, handlat mat för magsjuka magar och tryckt i mig en salladsbulle. Så nu är jag beredd på att oxå bli sjuk! Jag brukar kunna stå emot magsjuka ganska bra, men man vet ju aldrig...

Hur mår ni?


Helgen som gick

Shoppingen i lördags blev en mysig dag med min mamma på köpcentret här i närheten.
Mest shoppat blev det på HM. Var nog där inne i 2 timmar... Felipe somnade nämligen så jag kunde ta det lugnt!
Blev shopping både till honom och mig. Bland annat en mamma trench coat...

Tyvärr var mycket av Felipes kläder alldeles för stora. Han är mitt emellan storlekar och när det är dubbelstorlekar blir det jättesvårt!

Kvällen blev lugn, vi tittade på 33 Gruvan, en film om gruvolyckan i Chile. Det var väl inte den bästa film jag sett, ganska seg faktiskt. Men ändå intressant att se den!

Idag har vi varit på 4 års kalas hos Johannas son. Det var mysigt och lugnt, han med lite tjejsnack oxå! Tyvärr glömde jag kameran hemma...

Sedan blev det storhandling och senare en snabbt fika besök hos M. Hennes A hade ett litet paket till Felipe och de hade inte träffats på länge pga alldeles för mycket sjukdomar.

De hade verkligen saknat varandra! Måste ses snart igen, lite längre än idag!

Hoppas ni haft en skön/rolig helg!


Magen i bild

Jag försökte som utlovat ta lite kort på magen igår. Gick väl sådär.
Antingen ser jag ut att vara i v. 50... eller så syns den inte!

Lyckades iallafall med ett!


Sommartid??

Vädret måste ha missat att det är sommartid nu!
Snön har vräkt ner hela eftermiddagen och nu är det vitt ute!
Igår var det ju underbart vårväder, vad hände?

Hoppas på att snön försvinner lika snabbt som den kom!


Magen...

Ja magen den växer, tycker den är riktigt stor nu! Men vet ju samtidigt att den kommer bli MYCKET större!

Med Felipe hade jag en jätte enkel graviditet, märkte knappt av magen alls och kunde göra det mesta obehindrat.
Men nu är den allt annat än enkel, har haft sammandragningar från och till sedan vecka 16 ungefär, ischiasnerven gör sig påmind flera gånger per dag, magen blir "trött" och gör ont när jag jobbar om jag inte vilar på lunchen och ryggen värker. Hur ska detta gå jag är ju bara i v. 24 på måndag.

Ni som har flera barn var de andra graviditeterna värre?


Något positivt är Felipes reaktioner på magen. Han klappar på den och säger till bebisen att komma ut. Han tittar på naveln och säger:
-Mamma du har en tunnel in till bebisen!

När jag har ont och ligger på soffan så kommer han med filt och försöker massera mig.

Igår när jag stod framför honom sa han:
-Men mamma vilken stor mage du har!

Han har även bestämt att den ska heta Prinsessa...orginellt!

Namn ja, vi har ingen aning. Jo tjejnamn är lättare men blir det en pojke till så är jag helt blank! Det ska ju passa med Felipe och fungera både i Sverige och Chile.

Har ni några förslag??

Nu ska jag gå och krypa ner i sängen. Imorgon blir det shopping med halva västsverige! Felipe har nästan inga kläder att ta på sig så nu ska det handlas!

(Ska försöka få till en bild på magen så ni får se hur stor den är nu!)

Våffeldagen

Dagen till ära så gräddade jag våfflor. Var länge sedan vi åt det här hemma. Felipe tycker nämligen varken om våfflor eller sylt.
Han åt istället annan mat, nyttigare mat! Gounge!!

Han äter inte pannkakor heller, konstigt barn jag har!


Jag och Pablo njöt i alla fall av goda våfflor!

Nu ser jag på "Let´s Dance", har inte sett ett avsnitt men kände mig tvungen idag! Båda kommer ju från Trollhättan, om någon skulle missat det!!


Slut vabbat för denna vecka!

Idag fick jag "äntligen" gå och jobba.

I onsdagskväll var det som att trycka på en knapp så körde Felipe runt på Bobby-caren som en galning och i går var han nästan som vanligt.

Det enda är att han fortfarande klagar lite över ont i magen men jag hoppas att det går över snart igen!

Han var verkligen glad över att få gå till dagis idag igen! (Ja, jag vet att det heter förskola egentligen men jag gillar dagis bättre!) 

Tyvärr så började ju dagen med att man var tvungen att sopa bort flera cm snö på bilen!!! Nej usch, våren var ju på så god väg så kommer det här!!

HALLÅ, VEM SATTE VÅREN PÅ PAUS???? VAR SNÄLL OCH TRYCK PÅ PLAY IGEN!



Mamma by HM

Äntligen har det kommit in lite vår/sommar mamma-kläder på HM. Det var på tiden och det bästa var att det fanns en del godbitar!


Goa shorts med skön mudd och snygga Blusar till!


Så fina långklänningar!

Synd att man inte har en sånn gravidkropp bara... ;)


Soffläge...

img_3309 (MMS)

Ungefär så här har det varit sedan i söndags nu. Med några "ups and downs". Idag var vi på vårdcentralen eftersom det inte känns som magsjuka. De tog lite prover och kontrollerade lite, men all såg "bra" ut. Så vi får stå ut med magont, trötthet och ev en spya, han har spytt 3 ggr sedan i lördags, inte så mycket alltså. Därav besöket på vårdcentralen! Febern har tack o lov gett med sig! Visst är det tråkigt att vara hemma med sjuka barn. Speciellt med det fina vädret! När de är så dåliga att de bara ligger så kan man ju inte hitta på så mycket heller!


VAB

Japp, är hemma och Vabbar!

Skrutten har varit riktigt dålig, spytt 2 gånger (men är inte säker på att det är magsjuka...) haft ont i magen och ca 39 graders feber.

Igår och idag har han legat helt utslagen på soffan och mest sovit. 

Nu ikväll har febern sjunkit men vi håller oss hemma minst imorgon med!

Alltid tråkigt att vara sjukt, speciellt när man missar roliga kalas!

Hoppas vi snart kan ta igen det!


Tsunami...

Har sett på nyheterna hela kvällen, om Jordbävning och tsunami i Japan.

Vilka krafter!

Nu satte vi på de Chilenska nyheterna och får se att de ska evakuera hela kusten! Mest som en säkerhetsåtgärd, men ändå! Pablos familj bor så de ser havet...

Usch vilken natt det kommer bli!

_________________________________________________


update: Allt gick bra i natt. Har inte pratat med familjen än, för det är fortfarande tidigt. Men inga skador är rapporterade.


Inga jättebra skor idag...

img_8093 (MMS)

Inga jättebra skor idag...


Per Morberg...

Jag är rädd för Per Morberg!

Förra onsdan satte jag mig framför tvn och skulle titta på Sveriges Mästerkock.
Jag höll på att kissa ner mig när jag fick se Per Morberg.
Jag tror att jag har fått nått trauma efter att han spelade Viggo i Rederiet..
Då var jag ca 13 år...

Jag har därför senaste veckan haft terapi och tittat på Vad blir det för mat, allt för att kunna titta på Sveriges Mästerkock idag.

Vet ni, idag var jag inte rädd!


Jag får ändå fortfarande rysningar av denna bild!


Halvvägs!

Förresten, idag är jag halvvägs genom graviditeten!
140 av 280 dagar är avklarade!
Jippie!

Sköna söndag!

Det är så underbart med helg! Vi har de senaste helgerna får gjort så mycket! Då menar jag även vilat!

Idag började med att titta lite på Vasaloppet hela familjen. Pablo har ju åkt de senaste två åren och jag har åkte efter med bilen, så det var lite konstigt att se det på TV idag! 

Vi åkte sedan upp till M och hennes skrutta A och hade mys, bakade muffins och spelade Skip-Bo...idag igen!
Vi begav oss sedan ut och hade cykelpremiär! Det gick riktigt bra för lillskrutten!

Sedan blev det gooooo middag, helstekt fläskfile fylld med fetaost och soltorkade tomater och till det potatis och sötpotatis med lök och paprika i ugn.




Nu har vi precis sett Solsidan, lite bättre idag men oxå lite äckligt... och nu Wallander men det blir nog snart sängen istället!

Ha en bra vecka allihopa!


Stressigt men effektivt!

Denna helg började med att jag var helt slut på jobbet i fredags, efter att ha varit själv med Felipe och magen hela veckan. Jag stod på jobbet och undrade hur jag skulle orka hämta Felipe på dagis...

Som tur var var han jätteduktig för en gångs skull och jag slapp jaga honom för att få med han hem. :)

Jag hade ingen ork att laga mat utan när Pablo kom fick han åka o hämta mat... Han möttes sedan av en överlycklig pojke som gav pappa en stor kram.

Eftersom Pablo kommer jobba i Göteborg och måste ha bil i jobbet så har vi kommit fram till att ytterligare en bil måste inhandlas. Tråkigt men ett måste!

Så kl 10 på lördag styrde vi kosan mot bilhandlarna! Vi han med 6 st bilhandlare men provkörde bara en bil, imorgon blir det en till. Vi hittade ingen vi riktigt kände YES...så denna veckan blir det tåg för honom, blir nog en hel del tåg framöver oxå kom vi fram till efter lite diskussioner.



Inte nog med att vi kolla bilar så åkte jag sedan själv med Felipe och köpte en ny dator till Pablo, det var en pers utan vagn....och lördagan slutade med massa uträttade saker men helt slut, igen!

Förresten, jag tittade ju lite på mellon oxå. Jag röstade inte, men herregud vad hände?? Alla som var någolunda bra åkte ju ut med en gång!! eller???


Tulipaner och töser

Så här när det snart är vår så måste jag ha tulpaner på bordet. Det blir lite vårigare på det viset.
Idag var det dax för en ny bunt då de gamla åkte i soporna imorse.

Jag har även haft besök av två goa tösabitar, P och J, idag. 
Av P fick jag ytterligare en bukett tulipaner, med lite mer färg än mina vita.
 Jag satte ihop dem till en enda stor, se så fint det blev!



Töserna bjöd jag på lite kvällsmat och vi fick en mysig pratstund, när inte barnen ropade....


Spelkväll

Ojojoj vilken kväll det blev!

Fick besök av goa M som hade med sig Skip-Bo spelet... Jag hade aldrig spelat förut, men efter en kort genomgång och muggar fulla med te så körde vi igång.

Snacka om beroendeframkallande spel!!!

Jag överdriver inte om jag säger att vi spelade minst 10 omgångar kanske till och med närmare 20!!! Längtar redan till nästa gång.

M han dessutom med minst 4 koppar te... ;)




Har ni testat? Jag ska köpa ett snarast!


RSS 2.0