Gräsänka

Denna vecka är jag och lillsskrutten ensama. Pablo är på introvecka/kurs med sitt nya jobb!

Ja ni läste rätt, han har fått jobb. Han ska arbeta som organizer på Transportarbetareförbundet. Det innebär att han ska organisera och värva nya medlemmar. Han kommer arbeta från Göteborg med västkusten som område.

Han är så lycklig för detta jobb, ett av hans drömjobb, och vi är lyckliga för att få en bra ekonomi igen!

Så jag är gräsänka till fredagkväll, besök uppskattas! :)


Lite "fika" innan det är dags för sängen o...

img_9071 (MMS)

Lite "fika" innan det är dags för sängen och På Spåret...


Hemlis...

Har gått runt och burit på en hemlis ett tag nu...

...titta vem som bor i min mage!

I slutet av juli är det tänkt att den ska komma ut!


Titta vad jag fick av besöket ikväll! Nu s...

img_4914 (MMS)

Titta vad jag fick av besöket ikväll! Nu slipper jag jaga iväg på rean! Tack Ronald!


Ingen bra dag

På tisdagar spelar Pablo innebandy med min bror T i Vänersborg. Han brukar vara borta mellan ca 17-20.

Pablo hämtade mig på jobbet 16.10, efter en stressig dag på jobbet. Vi åkte raka vägen ner till Maxi där jag snabbt skulle handla lite. Jag skyndade mig så mycket jag kunde och väl ute i bilen igen ca 16.30 möts jag av en bil som inte startar, en sur Pablo och en hysterisk Felipe som vill ha chokladen på bilden! (En stor reklambild med kexchoklad...) Pablo har pratat med min bror och han kommer om ca 30 min... JAg får gå in igen på Maxi för att köpa startkablar som vi inte ägde.

Eftersom vi stod på parkeringen så var det ju bara att vänta på att någon i bilen framför skulle komma så vi kunde få igång bilen. Tillslut kom en tjej som hjälpte oss. Under proceduren med att få dit kablar mm så lånar pablo mina nycklar hem. Bilen startar och Pablo åker med min bror till Vänersborg och jag o Felipe åker hem.

Väl hemma parkerar jag, lyfter ut Felipe och matpåsarna ur bilen och går in. DÅ kommer jag på att Pablo har mina nycklar... F-N!!!!!! Och bilen har jag ju stängt av, tänk om den inte startar igen!!

Gud hoppas verkligen bilen startar, det gör den som tur är!! Jag vet inte vad jag hade gjort om den inte hade startat...utelåst utan bil är inge roligt, tillägger att jag var vrålhungrig oxå!

Efter några samtal så åker jag och Felipe hem till min bror T:s familj där vi får mat och trots omständigheterna en trevlig kväll!

Tack SARA!!

Nu ska jag däcka i sängen!


2,5 års kontroll

Idag var vi på BVC för 2,5 års kontroll av skrutt.

Han klarade alla test galant. Låg bra på alla kurvor mm.

Måste få skryta lite över han....

Han räknade till 10, först på spanska sedan på svenska. BVC sköterskan flinade och sa: -Han ska kunna räkna till 3 på 4 års kontrollen.

Ja ja nog med skryt nu, men ibland måste man! :)

Han har ju även lite problem med magen så nu ska vi testa laktosfri mat och se om den blir mindre uppsvälld.

Natta allihopa!


photographsbypetra.com

Vill tipsa om en underbar tjej som tar grymma bilder. Idag lanserade hon sin fotoblogg, hon är så duktig!


Ett klick på bilden och du är där!


Snart bokrea!!

Varje år VILL jag köpa hur mycket böcker som helst när det är dags för bokrean. Men det blir oftast väldigt få böcker inköpta. Är så dålig på att läsa även om jag egentligen vill!

Här är några böcker jag är sugen på i år!




Såg förresten att Akademibokhandlen ska öppna på Överby den 23/2. Det blir tummen upp för det!


Egentid

Felipe sover, Pablo tränar = egentid.

Passar på att surfa runt och ha datorn för mig själv, Pablo är väldigt förälskad i datorn annars...

Lite rabarber/grädd te sitter inte fel...


Fullspäckad söndag!

Igår var det verkligen full fart!

Vaknade lagom tidigt, frukost och sedan packa träningsväskan för att gå och träna ZUMBA!

Efter zumban hade vi skift byte Pablo mötte mig med Felipe och gick och tränade. Jag och Felipe åkte istället till farmors hus i Blåsut, Vänerborg, där det höll på att röjjas. Lagom till att vi kom skulle de äta, pannbiff och potatismos. Det satt gött det! Kändes konstigt att gå runt i hennes hus utan att hon var där, hon har ju alltid varit där! Pappa visade mig runt, hade nog inte varit på övervåningen på huset sedan jag var liten. Farmor hade dåliga knän så hon bodde bara på första våningen. <3

Jag fick med mig en gammal tvättbräda och farmors gamla trevånings kakburk hem, det finns mer godbitar som ska få följa med hem en annan gång.

Efter det besöket var det bara att åka tillbaka till Älvhögsborg för att hämta Pablo. Sedan bar det av hem till goingarna på Utsiktvägen, fam McDonald/Ljunggren. Där fikade vi gott och barnen lekte järnet!
Tack för en mysig eftermiddag!!



Väl hemma var det läggdax för skrutt och Solsidan och Wallander för oss vuxna. Solsidan var väl lite väl jobbigt eller vad tyckte ni??


Det vankas Tacos här hemma. Sedan blir det...

img_6250 (MMS)

Det vankas Tacos här hemma. Sedan blir det en tur för att inhandla lite lördags gott.


Dags för jobbet!

img_0466 (MMS)

Dags för jobbet!


På väg hem...

... från ett 50-års kalas hos min mammas gamla bästis, min gamla extra mamma. Jag hängde med dom överallt och älskade att åka runt i hennes "Herbie", en VW bubbla alltså. Förr firade vi alla födelsedagar ihop men nu var det minst 10 år sedan sist. Det var en trevlig kväll och jag hade med mig Felipe som charmade de flesta! Han busade järnet med ett gäng 15 åriga killar... Nu sussar han gott i bilen hem!


Press...

Eftersom jag bloggat så dåligt det senaste så känner jag mig pressad för det är så mycket som hänt som jag inte bloggat om. Jag får för mig att jag måste skriva om dessa saker innan jag får skriva om det som händer i nuet...

Nu har jag bestämt att jag lämnar det bakom mig och börja från idag, sen kanske det smyger in någon äldre bild om jag får för mig det nån dag...

Kram och god natt till alla därute!

Mitt hjärtegull 2 ½ år!

Idag blev min lille Felipe 2½ år, inget vi egentligen firar men eftersom jag råkade vara ledig idag (jobbar på lördag istället..) så passade vi på att mysa lite extra. Det blev go frukost, mys i soffan och lite senare fika/middag hela familjen på stan!

På kvällen röjde Pablo i lådorna i vardagsrummet och fick fram filmkameran. Pablo ville visa Felipe lite gamla filmer på oss. Vi började med filmen från när vi vandrade Inkaleden till Macchu Pichu men den tyckte inte Felipe var så rolig, själv tyckte jag det var ganska kul eftersom jag svamlade på dålig engelska med munnen full av kokablad...

Vi hittade istället en film där Felipe var ett år yngre, det var roligare, men det roligaste var när vi fick fram förlossningsfilmen...

Först gillade han inte att mamma hade ont men när det sedan låg en bebis på mammas mage och han tillslut förstod att det var han så blev han helt röd och började nästan gråta. Sedan tyckte han lite synd om sig själv för att han var ledsen på filmen...GULLUNGE! 

Själv fick jag nostalgikänsla och var tvungen att leta fram lite bilder...
Är det förresten inte konstigt att man inte kan komma ihåg hur det kändes??? Jag har iallafall förtängt det, som tur är!



På de nedre bilderna är han väldigt nyfödd!



(Kan tillägga att filmen är väldigt bra filmad av Pablo, han filmar bara det man VILL se efteråt...)


Alla Hjärtans Dag!

Till mina älsklingar!



Ni är allt för mig!
Jag älskar er över allt annat på jorden!
Nikita oxå förståss!

Och till alla er andra goingar vill jag ge en stor kram och hoppas ni har en underbar dag, varje dag!


Bosättningar!!

Om det är någon mer FINNE som vill komma och bosätta sig i mitt lilla fejs så ska jag se om jag inte kan hitta en liten tom plats!!! Vad f-n jag är helt invaderad! Hjälp


Hemresan från Chile

Här kommer en LÅNG historia om resan hem!

Ja om resan TILL Chile gick smidigt, med undantag för lite försening och biljettstrul, så gick hemresan dessto sämre.

Vi hade sovit ganska dåligt natten innan och det är alltid hemskt att säga hej då när man vet att det dröjer så länge innan man ses igen. Pablos mormor och morfar är alltid jätte ledsna och det är jättejobbigt. "Tata"(morfar) gick runt med Felipe på axlarna och ville nästan inte lämna ifrån sig honom..

Efter en bussresa och en trång taxiresa, vi fick ha väskor i knät för att få plats i en taxi, så kom vi fram till flygplatsen. Där ville Felipe allt annat än att stå still, farmor fick göra en insats och köpa glass.

Vi började checka in baggaget och vi sa att vi skulle flyga till Göteborg. När första väskan var märkt och iväg skickad så frågade Pablo igen om väskorna kom hela vägen till Göteborg. Då får vi till svar att nej ni måste hämta ut dem i Frankfurt för Iberia har inget avtal med Lufthansa om baggagen. What???

Vi började diskutera och förklarade att det finns ingen möjlighet att vi kan hinna med att hämta ut baggaget och sedan gå igenom alla kontroller och Checka in igen i Frankfurt eftersom vi bara hade 2 timmar mellan flygen där. Han förstår oss och fundera lite. Lösningen blir att vi hämtar ut väskorna i Madrid istället, där hade vi 5,5 timmar så där finns gott om tid! Bra tänker vi då har vi något att fördriva tiden med i Madrid.

Nästa problem blir väskan som redan försvunnit iväg, den är incheckad till Frankfurt inte Madrid... Mannen försäkrar oss om att de ska märka om väskan. Vid gaten får vi veta att allt har gått bra och väskan är ommärkt.

Planet avgår ca 14.05 (ingen bra tid att flyga långflyg..) På planet somnar Felipe när vi lyfter och sover ca 1½ timma. När han vaknar har vi hunnit äta och försöker få i honom lite oxå men han vägrar och äter bara bröd. Hur vi än sedan försöker så vill han inte sova mer (han sov 7 timmar i sträck på ditresan). Tur att vi hade glada määnniskor runt oss som bara tyckte han var söt... Detta resulterar naturligtvis i att vi inte heller sover. Tillslut somnar han när det är ca 2 timmar kvar att flyga, denna flygning tog 12 timmar.

Vi landar i Madrid 6.30 lokal tid, 2.30 enligt våra hjärnor. Vi går av planet nästan sist eftersom vi har gott om tid, trodde vi... Vi kom till en terminal som man måste åka tunnelbana ifrån in till terminal 4 där man hämtar baggaget. 

Tror ni att alla väskor kom?? NEJ självklart inte! Vid baggage bandet så har väskorna från vårt plan "gått färdigt"  man hade ca 10 min på sig att ta sina väskor. Hallå hur ska man hinna med det??

En väska och vagnen fanns fortfarande där men vi saknade två. Så det var bara att gå fram till försvunnet baggage och börja letandet. Den ena väskan hittade de ganska snart, den var dock halv låst när den kom fram. Jag hade själv fipplat med låset innan den åkte iväg vid incheckningen i Chile så det var nog mitt fel. Tackar datorn med Pettson och Findus + lite m&ms för att Felipe höll sig lite lugn...

Den sista väska var spårlöst försvunnen, visst var det den som de skulle märka om... Vi fick fylla i blanketter om hur den såg ut och vart den skulle skickas mm. Samtidigt sa de att de trodde att den kommit till terminal 1 och att vi kunde gå dit och hämta den själva om vi ville.

Eftersom nästa plan gick från terminal 2 och den satt ihop med terminal 1 så sa vi att vi skulle gå och hämta den. Kvinnan vid baggagedisken säger då att den inte är där än men de TROR att den ska komma dit... 

Vi åker buss till terminal 2 och checkar in det baggage vi har. På terminal 1 finns naturligtvis inte väskan men de säger att de ska skicka den. Ok dom får lösa detta tänker vi, det är inte vårt ansvar längre.

Vi är så trötta och hungriga att vi inte vet vart vi ska ta vägen. Felipe vägrar lyssna och vi väser åt varandra! Jag mår så dåligt att jag inte vill ha något av det som finns att äta. Det slutar med att jag äter en grönsallad helt utan protein inslag, men den tog bort den värsta hungern.

Pablo somnar på stengolvet och jag jagar Felipe en stund innan vi får gå på nästa plan. Där somnar Felipe innan vi lyft och vaknar när vi landat. Han är jättesur för: -Vi skulle ju flyga?!! Jag och Pablo sover oxå nästan hela vägen till Frankfurt. I Frankfurt så ser vi den försvunna väskan ensam på en baggaevagn, då är den ju i allafall där! 

Sista flygningen sover vi oxå men väcker Felipe innan vi landar på Landvetter för att han inte ska bli sur igen.

Det första vi ser på Baggagebandet i GBG är den försvunna väskan! Den har inte en enda baggage etikett så hur den kommit till GBG är en gåta.

Kanske var det tack vare adressskyltarna som var det sista jag ordnade med innan vi checkade in i Chile...

Trötta och helt utschasade går vi förbi knarkhundarna i tullen på Lanvetter, med allt vårt baggage!!!

På andra sidan väntar Hasse som är så snäll och kommer och hämtar oss.

Sista stopp på Landvetter blir toaletten där jag tar av mig de hemska stödstrumporna som jag haft på mig hela resan...BEFRIELSE!!!

Efter denna resan har vi varit så trötta och först nu känner jag att energin kommer tillbaka! Men hua vad jag frysit, sover numer med pyjamas för att inte frysa ihjäl!

Här slutar resan till Chile för den här gången och en ny resa i livet börjar...

(när vi packade upp så saknades två parfymer som Pablo fick sista dan av sin mormor och moster, självklart lågde i den halvöppna väskan...)

Har ni en sånn här hemma?

img_1621 (MMS)

Har ni en sånn här hemma? Letade länge innan jag tillslut fick en i present! En lökhållare, gör lökskärningen till en dans!


Sista dagarna i Chile!

För er som kanske undrar så lever jag och har inte slutat blogg mer än för en kort period.
Nu känner jag att livet är på väg tillbaka till det normala igen!

Så här kommer äntligen de sista bilderna från Chile.

Som jag tidigare skrivit så hade vi fest sista söndagen. Det blev mycket mat, musik, dans och skratt!
Kolla in Felipe som dansar Chilensk folkdans med farmor!


Vår lille prins hade fullt upp med alla aktiviteter. Bland annat så flög de "volantin", chilensk drake som går ut på att man ska kapa motståndarens lina med sin egen och sedan sno draken... Pablo förlorade och Felipe blev hysterisk när "hans" volantin flög iväg. Pablos kusin Daniel gjorde en hjälteinsats och lyckades fånga draken innan någon annan gjorde det! På bilden är de på väg tillbaka efter att ha fångat dem!


2 av Pablos kusiner, Daniel och Belen, spelade tillsammans med Daniels mamma Maria ett par låtar. Det var väldigt vackert!


Dagen innan vi skulle åka hem så tog vi en tur upp bland kullarna i Valparaiso. Här kan ni få en liten glimt av den "fattiga" staden Valparaiso. Det är vackert på sitt sätt!


Färden fortsatte till Laguna Verde, en strand lite utanför Valparaiso. Men det blåste och var om möjligt ännu kallare i vattnet där så det blev ett kort stopp innan vi var tvugna att åka hem och fortsätta packa för hemresan.

På en månad hinner man få ihop ganska mycket saker som inte var med på ditresan...

Historien om hemresan får ni imorgon...


RSS 2.0