5 månader!

Då har våran lille bebis blivit 5 månader! Gud vad tiden går fort. Han är fortfarande en stor kille, ska till BVC imorgon för kontroll återkommer då med vikt och längd!

Vi har så smått börjat smaka på gröt och potatis. Han verkar tycka det är sådär. Ammar fortfarande på natten och ibland någon gång under dagen annars är det ersättning som gäller.

Han babblar som en liten tok. Är sällan tyst när han är vaken! Är han hungrig så är han lika sur som sin far blir!

Sover inte hela natten, även om han sov från 20 till 6 härom dan. Men jag flyttar snabbt över honom till vår säng och somnar om. Han sover helst på sidan eller mage, vet att det är mot rekommendationerna men så fort jag vänt honom så vaknar han eller vänder sig tillbaka! På dagen sover han två gånger en långsovning och en kort.

Vänder på sig har han gjort någon månad men nu börjar han dra upp rumpan lite oxå! Tycker inte så jättemycket om att ligga på mage när han är vaken men det går bättre och bättre.

Han älskar att byta blöja, skrattar typ hela tiden. Beror nog på att han är kittlig!

Detta var kanske inget wow inlägg men jag skriver det för att jag själv ska komma ihåg!


Marcelos Namngivning

Den 19 november hade vi Namngivning/välkommstfest för Marcelo.
Det var en tillställning som krävde logistikplanering! 19 vuxna och 10 barn i vår lilla lägenhet... Men det gick! Barnen satt vi små barnbord i Felipes rum och åt korv med bröd och glass, de vuxna hade jag dukat till på ett tapetbord...perfekt!

Under själva cermonin så berättade jag varför Marcelo fått sitt namn: Enda namnet vi kom överens om...

Kända pesoner som heter Marcelo: bla Chiles förra förbundskapten i Fotboll och en fotbollsspelare i Real Madrid.

Vad Marcelo betyder: Härstammar från Latin "Mar"="Hav" och "Cielo"="Himmel".

I sverige finns det 634 Marcelo.

Vi skålade för honom i Mousserande vin, jag läste en dikt och gudföräldrarna, min lillebror Emil och Pablos kusin Grethel i Chile, tände var sitt ljus.
Grethel var under hela cermonin med via Skype. Världen blir så liten med internet!

Gudföräldrarna fick även ett litet brev som jag skrivit ihop.

Sedan blev det lite mat och fika, vaniljfötter med "Marcelo" skrivet på och förståss min MARSIPANTÅRTA. Shit vilket jobb! Men god blev den!
 


 
Marcelo fick massor med fina presenter, tack allihopa!


5 månader sedan!

Hittade dessa bilder på datorn och insåg att det var för 5 månader sedan! Jag var så nöjd över att h*n hade stannat några dagar extra så jag fick bada i havet! Det var tydligen det som krävdes, kl 4 på morgonen efter började värkarna!


Instagram!

Det finns en till anledning till att jag inte har lust att blogga den heter...

...INSTAGRAM!

En app i ajfånen som är som en bildblogg. Det går fort och lätt och man kan uppdatera just precis då man känner för det!

Så om ni vill så kan ni ju kolla in där för att se vad jag/vi har för oss.

Där kan jag nästan lova dagliga inlägg för det är beroendeframkallande...

Jag heter Emmitas.

Se you att Instagram!


Alltså...

...jag har ingen lust, eller jo lite men inte tillräckligt mycket för att jag ska ta mig tid att skriva. Jag har massor jag egentligen vill skriva om, men helst skulle jag vilja att tankarna överförs automatiskt från min hjärna hit till bloggen...

Sedan är ni inte så jättemånga som tittar in regelbundet och ännu färre som skriver något. Hade varit roligt, och kanske skulle öka min blogglust, om ni reagerade på det jag skrev..

Puss på er få söta små som faktiskt skriver något!

Jag kommer dyka upp här då och då men lovar inget.

Chao!

RSS 2.0